Hayvanlar.com.tr Türkiye’nin en büyük evcil ve yabani hayvanlarla alakalı forum platformudur. Burada kedi, köpek ve kuş gibi en çok tercih edilen türlerle birlikte yabani canlılarla da alakalı her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.
2021 yılında yayın hayatına başlayan hayvanlar.com.tr, ‘’Hayvan Severlerin Platformu’’ sloganıyla tüm hayvan severlere kapılarını açmaktadır. Foruma üye olmak için sadece 1 dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır. Sağ üst tarafta yer alan ‘’Üye Ol’’ butonuna tıklayıp, açılan ekranda yer alan kısımları doldurmanız yeterli olacaktır. Bu işlemlerden sonra hayvanlar.com.tr’nin saygı değer üyelerinden biri olmakla birlikte dilediğiniz konuyu açabilir ya da diğer hayvan severlerin sorularına cevap verebilirsiniz.
Forumda Yer Alan Kategoriler
Hayvanlar.com.tr’de yukarıda da bahsettiğimiz üzere evcil ve yabani hayvanlar ile alakalı tüm kategoriler bulunuyor. Bunlardan başlıcaları ile alakalı bilgileri aktaracağız.
Kuşlar
Kuşlar kategorisinde; tavuklar, kanaryalar, papağanlar, güvercinler, muhabbet kuşları hatta ve de hatta penguenlerle alakalı özel kategoriler bulunmaktadır. Kuşlar kategorisinde bilgi ve birikimlerinizi aktaracağınız gibi ayrıca kuş türleri ile alakalı da dilediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Değerli forum üyelerimiz sizlerin bu sorularına en hızlı ve doğru bir şekilde cevap verecektir.
Kediler
Minik, sevimli ve yaramaz kedileri hangimiz sevmeyiz? Kediler isimli kategori de kedinizi tanıtabilir, kedinize koyacağınız isim araştırması yapabilir, kedilerinizin bakımı ve beslenmesi ile alakalı bilgileri bulabilir, kedi cinsleri ve hastalıklarla da ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Kedi kategorimizin en önemli bölümlerinden birisi de kedi mamalarıdır. Eminiz ki yanlış beslenmeden ötürü birçok kişi, kedileriyle alakalı çeşitli sorunlardan şikayetçidir. Bunlardan başlıcaları; tüy dökülmesi ve ishal problemidir.
Kedilerdeki fazla tüy dökülmesinin en büyük sebeplerinden birisi yanlış seçilen mama seçimidir. Mama seçimine değinmeden önce kedi veya köpeklerinize gelişi güzel bir şekilde asla evsel yiyecekler vermenizi önermemekteyiz. Çünkü yanlış beslenme nedeniyle derinin kokması, tüy dökümü ve hatta çeşitli organ rahatsızlıkları da sık sık görülmektedir.
Yaramaz arkadaşlarımıza mama seçiminde oldukça özenli davranmalıyız. İnternetten ulaştığınız bilgilere göre değil, veterinerinizin yönlendirmesi ile mama seçimi yapmalısınız.
Köpekler
Dost canlısı ve sadık arkadaşlarımızı da elbette unutmadık. Köpekler ismindeki kategorimizde, dostlarımızla alakalı çeşitli alt kategoriler hazırladık. Bunlar;
- Köpek İsimleri,
- Köpek Bakımı,
- Köpeğini Tanıt,
- Köpek Besleme,
- Köpek Videoları,
- Köpek Mamaları,
- Köpek Türleri ve Cinsleri
- Köpek Hastalıkları ve Tedavisi
Sadık dostlarımızla alakalı her türlü bilgi, öneri, yardım ve eğlenceli resim/videolara bu kategorilerden ulaşabilirsiniz. Alanında uzman veterinerler, değerli forum üyeleri her türlü sorununuzda sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.
Hayvanlar.com.tr siz değerli ziyaretçilerimize önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Lütfen bir anlık heves ile herhangi bir canlının hem fiziki hem de ruhsal dengeleri ile oynamayalım. Özellikle yazlık alanların çıkışında, sokağa terk edilmiş yüzlerce ve hatta binlerce dostumuz bulunmaktadır. Evcil hayvan beslemek çok büyük sorumluluk ister. İlgi göstermeyecekseniz, bakımlarını tam yapmayacaksanız lütfen ama lütfen sahiplenmeyelim.
Balıklar
Bilenler bilir, akvaryum balıkçılığı büyük bir hobidir. Hatta hobi kelimesi ciddi anlamda yetersiz kalmaktadır. Bu demek istediklerimizi, akvaryum balığı besleyenler çok iyi anlayacaktır. Önce ufak bir fanus ve tek bir balık ile başlanır. Daha sonra 50 litrelik bir akvaryum alırsınız. Bir süre sonra bu da sizi kesmez ve daha büyük bir akvaryuma taşınırsınız. Bu böyle evin her tarafını akvaryumla doldurana kadar gider.
Hayvanlar.com.tr platformunda yer alan balıklar kategorisinde birçok alt kategori yer almaktadır. Bunlar;
- Labirentliler,
- Sazansıgiller,
- Akvaryumlar,
- Acı Su Canlıları,
- Canlı Doğuranlar,
- Amerikan Tetraları,
- Vatozlar ve Çöpçüler,
- Tanganyika Cichlidleri,
- Diğer Tatlı Su Canlıları,
- Yumurta ile Çoğalanlar,
- Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri
Kategori de özellikle yeni başlayacak kişiler için altın değerinde bilgiler yer almaktadır. Özellikle hemen hemen birçoğumuzun başına gelen ‘’Yeni Tank Sendromu’’ ile alakalı detaylı yazılar mevcut. Buradan alacağınız bilgilerle kuracağınız akvaryumlarla, canlı balık kaybını minimuma düşürebilirsiniz.
Birçoğunuzun bildiği üzere yeni kurulan akvaryumlara hemen balık koymak çok yanlış bir davranıştır. Suda yer alan yararlı bakteriler, nitrat seviyeleri vb. kriterler yerine getirilmeden koyulan balık dostlarımızın ömürleri, maalesef çok fazla olmamaktadır.
Amatör bir şekilde bu hobiyi edinmiş kişilerden sık sık bu cümleyi duymuşsunuzdur. ‘’Balıklarım sürekli ölüyor’’ Bu durum özellikle yeni tank sendromunda görülür. Hayvanlar.com.tr olarak sizlere tavsiyemiz, yeni bir akvaryum kuruyorsanız 2 hafta kadar balık koymayın. Akvaryumunuzda iç ya da dış filtrenizi çalıştırın. Pet Shop’lardan rahatlıkla bulabileceğiniz yararlı bakterilerin oluşması ve akvaryumun su dengesinin oturması için damlalar bulunuyor. 2 hafta kadar suyunuzu oturduktan sonra böylece balıklarınızı akvaryumunuza koyabilirsiniz. Burada da yine parantez içerisinde bir uyarı da bulunmak istiyoruz. Balıklarınızı bir seferde değil, belli aralıklarla eklemenizi öneririz. Böylece yaşanabilecek herhangi bir olumsuzlukta tüm balıklarınızı kaybetmemiş olursunuz.